Så er vi i gang igen, og du kan komme i skoven til en frisk udendørsaktivitet for familier eller enkeltpersoner, der gerne vil have motion og en god oplevelse samtidig.

Det kræver ingen forudsætninger at deltage, blot lidt frisk energi, lidt gåpåmod, og passende tøj til en vandre- eller løbetur i skoven.

Første gang er søndag d. 16. januar i Sperrestrup Skov. Der er start kl. 10:00 - 11:00.

Detaljer omkring arrangementet finder du I kalenderen og på Facebook.

Er dit barn mellem 2 og 10 år? Og klar på at komme ud i naturen, få nye venner og måske lære at finde vej i skoven? Så kom og prøv om de nystartede børnehold i Kildeholm Orienteringsklub er noget for jer!

Der bliver masser af sjove lege, jord under neglene, mulighed for at møde andre børn og få trænet motoriske færdigheder, når Kildeholm Orienteringsklub går i gang!

Børneholdet henvender sig til børn mellem 3 og 8 år, og træningen er en blanding af sjove lege i skoven og oplevelser i skoven med mulighed for at lære lidt om orienteringsløb undervejs. For at deltage på børneholdet er et krav, at der er en forælder/voksen med, der kender barnet. Kom i tøj til at være ude og højt humør, så klarer vi resten.

For at deltage på børneholdet er et krav, at der er en forælder/voksen med, der kender barnet. Kom i tøj til at være ude og højt humør, så klarer vi resten.

Målet er at have det sjovt, måske få nye venner og lære at bevæge sig i naturen. Vi slutter af med lidt at spise og drikke.

TILMEDING ER NØDVENDIG PÅ Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Deltagelse er gratis, men vi forventer, at barnet bliver medlem af klubben, hvis I vil fortsætte efter de første 3 gange.

Mvh
Tine, Louise, Anja og Casper
Kildeholm Orienteringsklub

Tekniktræning for klubbens medlemmer

Så er vi klar til at fortsætte med den fælles tekniktræning i samarbejde med Farum OK, Allerød OK, OK73 og Ballerup OK. Her i efteråret er det ungdomseliteløberen Mikkel Lyskær fra Farum OK, som står for træningen. Træningen foregår torsdag sidst på dagen i nærområdet for de fem klubber, så det er til at nå på vej hjem fra arbejde eller studiet.

Træningen foregår som tidligere (før Corona) med løbende instruktion ved samlingspunktet mellem 17:15 og 18:00 efterhånden, som der dukker deltagere op. Der er træningsbaner på alle niveauer fra let til svære momentbaner. Træningen retter sig primært mod ungdomsløbere og voksne, som kan løbe selvstændigt i skoven. Man er naturligvis velkommen til at dukke op sammen med en erfaren løber og blive hjulpet gennem træningen.

Første træning finder sted torsdag d. 12. august i Farum Nyvang. Her kan man træne det moment, der benævnes 'Kort-kontakt', men man kan også blot løbe et normalt træningsløb, der passer til ens niveau og humør. Du finder lettest et overblik over træningsløbene, dagens skov/mødested og moment på enten klubbens hjemmeside, Facebook-side eller den nye orienteringsløbsportal orienteringsløb.dk.

Er du endnu ikke medlem af Kildeholm Orienteringsklub, er du velkommen til at kontakte Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Så finder vi ud af, hvordan du kommer med i skoven og prøver, om denne sport er noget for dig.

O-Teknik, Østkreds

Her er det også værd at nævne, at der jo også findes en fantastisk træningsmulighed, hvor man selv bestemmer, hvornår man tager i skoven. Østkredsen kører et initiativ, hvor en arbejdsgruppe ledet af et par dygtige ungdomsløber fra Tisvilde Hegn OK, udlægger baner i kredsens område. Disse baner er typisk tilgængelige en måneds tid. I øjeblikket og frem til 29. august er der fire baner alle udlagt i kystnære området med masse af udfordringer. Du finder de fire baner i Tisvilde Hegn, Hornbæk Plantage, Ulvshale (på Møn) og Vesterlyng (ved Havnsø).

Systemet er, at man selv printer et kort fra hjemmesiden, og derefter selv eller med kammerater drager i skoven. Det koster 25 kr i startgebyr per kort man printer. Betaling er via MobilePay og pengene går til Østkredsen til dækning af omkostninger ved projektet.

Divisionsmatch

Husk vi skal løbe divisionsmatch den 22. august i Lille Hareskov. Tilmelding som sædvanlig via O-Service. Er du i tvivl så kontakt Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Tilmeld dig gerne snarest og senest den 10., så vi har et overblik over, hvor mange, vi bliver.

Kunne du tænke dig at lære lidt mere om orienteringsløb? Så er her et eksklusivt træningstilbud til voksne og unge (14 år og op), som har deltaget i vore Familie- og Motionsorientering.

Med den seneste lempelse af forsamlingsforbuddet rettet mod det etablerede foreningsliv kan vi nu sætte gang i vores begynder- og klubtræning for medlemmerne af Kildeholm Orienteringsklub. Da vi ikke helt forventer at blive 25 fra klubben, vil vi gerne benytte lejligheden til at tilbyde de ledige pladser til interesserede voksne og unge (14 år og op), som har deltaget i Familie- og Motionsorientering. Vi håber at kunne friste et par stykker til at komme med til en træning, og derved få et lidt dybere indblik i vores sport, og hvad klubben kan tilbyde.

I løbet af et antal søndage i foråret vil vi afvikle begyndertræning. Vi starter med kortets signaturer og bevæger os derefter videre ud i ledelinjer, kurver, kompas, strækplanlægning og bomteknik. Banerne er ikke specielt lange. Fokus er på teknisk læring frem for fysik. Samtidigt vil der være træningsbaner for de mere erfarne løbere ud fra de samme elementer/træningsmomenter.

Træningen vil blive baseret på app'en UsynligO, som du skal installere på din mobiltelefon enten på forhånd eller på stedet. Medbring derfor mobiltelefon og holder/lomme til at have den i, når du løber. Da træningen forgår inde i terrænet og ikke kun på stier krævet det også gode løbesko og robust løbetøj.

Træningen vil blive gennemført under hensyntagen til gældende Corona-regler. Man kan kun deltage ved bekræftet forhåndstilmelding, og såfremt man er helt rask. Bekræftelsen vil gælde deltageren personligt og ikke familie eller andre.

Den første træning finder sted søndag den 7. marts 10:00 - 12:00. 

Tilmelding kan kun sker via mail direkte til Casper på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Ledige pladser tildeles efter før-til-mølle-princippet, ud fra hvor mange pladser, der ikke besættes af klubmedlemmer. Deltagerne vil så få bekræftelse et par dage i forvejen. Mødested vil blive oplyst deltagerne, da vi af hensyn til forsamlingsforbuddet ikke vil risikere, at der dukker uanmeldte deltagere op. Men det bliver i vores lokalområde for Familie- og Motionsorientering.

Det vil være gratis og uforpligtende at deltage de første par gange.

Vi håber, at kunne byde dig velkommen til vores træning.

Selvom der er lukket ned for mange ting for tiden, så er skoven stadig åben, og der er mange muligheder for at komme ud og løbe orienteringsløb.

Nedenfor har vi samlet en oversigt over de forskellige muligheder. Forhåbentligt er der noget der passer dig og din familie, for mulighederne er mange. Er du i tvivl eller har brug for hjælp, så send en besked til bestyrelsen, så finder vi en, der kan hjælpe dig.

Find Vej i...

Du kan finde både lette og svære baner på faste poster på FindVej-hjemmesiden. Klik på kortet og find en bane, der passer jer.

www.findveji.dk

Motionsorientering

På denne portal find åbne løb i hele Danmark. Vær dog opmærksom på, at det er en ny hjemmeside, som stadig er under opbygning.

www.motionsorientering.dk

Selvbetjenings familie- og motionsorientering

Nogle klubber i området udbyder Familie- og Motionsorientering med selvbetjening. Kik f.eks. på OK73 og Allerød Orienteringsklubs Facebook-sider, samt o-events hjemmesiden.

www.facebook.com/AlleroedOK

www.facebook.com/ok73gladsaxe

sites.google.com/view/sndagsmotion-kort

Molboløb

Molboløbet er et rigtigt sjovt orienteringsløb med quiz-spørgsmål på posterne. Det spænder vidt fra familie-baner til svære baner for erfarne løbere.

www.molboloeb.dk

CoronaCup

I Nordsjælland udlægges der løbende baner under det såkaldte CoronaCup-koncept. Du kan finde banerne via en Facebook-gruppe, man tilmelder sig, eller på Google-drev. Generelt er der tale om løb på stævne- og konkurrenceniveau, men som altid er det jo frit for alle at kaste sig ud i det. Ved brug af CoronaCup baner opfordres man til at donere 20 kr per løb til DOF.

www.facebook.com/groups/2570742409867123

www.o-events.dk/coronacup

UsynligO

UsynligO er en norsk mobil-app, hvor der bl.a. benyttes af nogle klubber til træningsløb. Du installere app'en på din mobil, og så kan du hente baner ned på mobilen og så finde de vituelle poster i skoven. Dvs. der er ikke udsat skærme eller anden markering. Du får et bip på telefonen, når du er ved posten. Casper S har lagt et par træningsbaner i Sperrestrup Skov og Grønlien Skov ind.

play.google.com/store/apps/details?id=com.Benum.UsynligO

Gamle kort

Mange har sikkert kort over tidligere løb liggende i skuffen. Dem kan man jo tage frem igen og så bruge en gang til. Så for man god træning i sikkerhed, da man jo så skal finde terræn-genstanden og ikke postskærmen.

MTBO CoronaCup

Har man lyst at prøve mountianbike orientering, så er der også en gruppe for det på Facebook. Casper S har en kortholder til cyklen, man kan låne, og instruktion kan der også følge med.

www.facebook.com/groups/386913099295939

Tør-træning

Selvom det ikke lige bringer en i skoven, så har Vestjysk Orienteringsklub lavet nogle teoriaftener via video, som er åbne for alle. Kik på deres Facebook-side.

www.facebook.com/Vestjyskok/