Der er mange muligheder for at prøve at løbe orienteringsløb.
Du kan kontakte en fra bestyrelsen, og så snakker vi om mulighederne. Hvis du aldrig har haft gang i kort og kompas før, finder vi gerne en, der vil løbe et par ture med dig. Så kan du lære de grundlæggende færdigheder, inden du prøver alene.
Mange klubber inklusiv Kildeholm OK tilbyder ofte åbne arrangementer under titlen 'Familie- og Motionsorientering'. Her møder man bare op og betaler et beskedent startgebyr, og bliver så hjulpet godt i gang. En liste over disse arrangementer findes på www.orienteringsløb.dk. Mange af vores nye medlemmer starter til vore Familie- og Motionsorienterings-arrangementer.
Men du kan også prøve på egen hånd. Rundt om i landet er der en del faste poster, under projektet 'Find Vej i ...'. Du kan finde mere om det på nettet.
De rå kan selvfølgelig bare møde op til et stævne og løbe en såkaldt Åben Bane, som man kan tilmelde sig på stedet.
Det er begrænset, hvor meget du skal investere i udstyr. Et kompas er vigtigt. Disse fås i forskellige udførelser. Et spejderkompas er ganske udmærket, men du kan også vælge en tommelfingerkompas. De første gange kan du også låne et af klubben.
På de lette baner foregår o-løbet ofte på store og små stier og i let gennemløbeligt terræn, men med tiden vil du vælge de sværere baner i vanskeligt gennemløbeligt terræn. Som fodtøj kan du i begyndelsen bruge nogle gamle kondisko, men et par orienteringsløbesko med dupper kan anbefales. De kan tåle alt slags vejr og de kan vaskes gang på gang.
Vælg løbetøj som er vandafvisende og som kan tåle at blive vasket mange gange. Lange og robuste løbebukser er en nødvendighed, så snart du skal lidt ind i skov og krat for at finde poster.
Tal med en erfaren løber om hvilket udstyr, du skal anskaffe dig, og hvor du kan købe det.
Orienteringsløb er organiseret i Dansk Orienterings-Forbund.
Du kan læse mere generelt om orienteringsløb på deres hjemmesider. Start eventuelt her.